add-circle-bold add-circle add-square add alarm-bell-1 alert-diamond analytics-pie-2 archive archive arrow-down-1 arrow-down-2 arrow-left-1 arrow-right-1 arrow-up-1 attachment-1 bin-paper-1 book-star button-record check-1 check-circle-1 close close-quote close cog-1 cog common-file-stack copy-paste credit-card-1 diagram-fall-down disable time-clock-midnight download-thick-bottom drawer-send envelope-letter envelope-letter expand-6 expand-6 file-code filter-1 floppy-disk flying-insect-honey folder-file-1 headphones-customer-support hierarchy-9 hyperlink-2 information-circle keyboard-arrow-down keyboard-arrow-up layout-module-1 list-bullets lock-2 lock-unlock-1 love-it messages-bubble-square move-to-top multiple-circle multiple-neutral-1 multiple-users-1 navigation-menu-horizontal navigation-menu network-browser open-quote pencil-1 pencil-write pencil-1 print-text rating-star rating-star remove-circle remove-square-1 search send-email-1 shield-warning single-neutral-actions single-neutral smiley-sad-1 smiley-unhappy smiley-indifferent smiley-smile-1_1 smiley-happy smiley-sad-1 smiley-unhappy smiley-indifferent smiley-happy smiley-thrilled social-media-twitter synchronize-arrows-1 tags-double ticket-1 ticket-1 time-clock-circle undo view-1 view-off view wench

Een aankoopfactuur verwerken via snelle invoer

PIAzza is powered by Billit. Meer info over de snelle invoer vind je hier.

Klik op Snelle Invoer in het menu.

Links ziet u het formulier, rechts de originele scan of PDF.

Controleer het type document.

• gaat het om een Inkomst (verkoop) factuur of creditnota?
  • gaat het om een Uitgave (aankoop) factuur of creditnota?
  • gaat het om een ander document?

Selecteer de leverancier of klant

• indien PIAzza het BTW nummer gevonden heeft op de factuur en in uw leveranciers-/klantenbestand, zal PIAzza het veld al invullen
  • indien PIAzza het BTW nummer gevonden heeft op de factuur maar niet in uw leveranciers-/klantenbestand, zal PIAzza voorstellen om een nieuwe aan te maken
  • indien PIAzza geen BTW nummer gevonden heeft op de factuur, zal PIAzza niets doen. Het veld blijft leeg.
    • in dit geval kan u zelf een leverancier aanmaken door te typen in het veld. Een contextmenu komt tevoorschijn waarin u ook kunt kiezen voor "CreĆ«er nieuwe"

Het veld "onze referentie" gaat niet mee naar de boekhouding. Dit veld is minder van belang.

Controleer het factuurnummer, de datum en vervaldatum

• Het factuurnummer is belangrijk zodat PIAzza eventuele duplicaten gemakkelijk kan herkennen. Op die manier vermijd je dat facturen 2 keer worden verwerkt.
  • De factuurdatum is cruciaal voor de boekhouding, zodat de factuur in de juiste periode kan ingeboekt worden. Deze info dient dus zeker correct te zijn.
  • De Vervaldatum is belangrijk om betalingsopvolging te doen via PIAzza.

Het veld "Betreft" gaat mee naar de boekhouding. Dit is echter geen verplicht veld en hoeft niet ingevuld te worden.

Je kan steeds zaken van de PDF overnemen door eerst in het veld links te klikken en vervolgens op de PDF rechts.

Controleer het BTW rooster, de munteenheid en de gestructureerde mededeling (indien aanwezig).

• het BTW rooster en de munteenheid zijn belangrijk voor de boekhouding
  • De gestructureerde mededeling is belangrijk voor de automatische betalingsopvolging in PIAzza en voor het afpunten van facturen in de boekhouding.

U kan eventueel al aangeven of de factuur reeds betaald is en op welke wijze. Dit past de status van de factuur in PIAzza meteen aan en plaatst een rode stempel op de PDF.

De velden Extra tekst op PDF en Interne informatie  zijn niet verplicht in te vullen.

• extra tekst op PDF zal de ingegeven tekst linksboven op de PDF plaatsen en is op die manier ook zichtbaar voor uw boekhouder. OPGELET dit kan achter niet meer worden aangepast.
  • Interne informatie kan u gebruiken indien u iets wenst mee te geven voor uzelf. Dit gaat niet mee naar de boekhouding en is enkel zichtbaar in PIAzza.

Controleer ten slotte de bedragen en het BTW percentage per detaillijn. Het totaalbedrag moet kloppen.

U kan een omschrijving meegeven per detaillijn. Ook dit gaat mee naar de boekhouding.

Sla de factuur op

Je vindt de factuur nu in e-formaat terug onder "Uitgaven" in het menu.

Heb je bonnetjes of kasticketjes? Deze kan je ook opladen via de handige PIAzza Mobile app.

Je kan de app downloaden in de respectievelijke appstores

voor iOS

voor Android